11D

Sinds 1991 samen met zijn buurjongen Gerrit met hiphop bezig. Met Rhymekartel als 1ste bandje is 11D nu al ruim 15 jaar werkzaam met beats. Hij begeleidt bands met opnames (de opnamelijer) en het geven van shows, ook monteert 11D shows en kan hij als ‘geluidsman’ fungeren.
Momenteel is hij beatcreator voor Highsquad en heeft in het verleden veel met deze jongens samen gewerkt. Ook heeft hij veel samengewerkt met Solow.
11D is de man van het Rauwe werk, en net zoals de Hs vaak in ’t Nederhop straatje te vinden. Verder experimenteert hij veel met Synth geluiden en snellere tempo’s.

Links & Contact
11D Hyves
e-mail:

aCtive

aCtive is zowel op straat als op school bezig met hiphop. Hij zit in diverse hiphop-groepen zoals MJM en INFINITE, samen met J-Mall en Double, maar bracht in 2009 zijn Popie Jopie solo EP uit. Hij heeft les gekregen van rappers zoals Sticks en Rico van Opgezwolle (Fakkelbrigade). Volgens zijn niet getekende, ongelicenseerde straatmanager: “Gaat hij naar de top en moet iedereeen zijn bek houden.” Maar zoals ik al aangaf, zijn NIET getekende straatmanager.

Links & Contact
aCtive Hyves
e-mail: active-mjm@hotmail.com

Bruuttaal

Bruuttaal is een tijdreizende viking, want zo maken ze de mens niet meer tegenwoordig. Wees niet bedrogen, buiten brute kracht zitten er ook hersens in deze viking. Daarnaast is hij het nieuwste lid van Highsquad.

Links & Contact

e-mail:

Caduceus

Hij verraste ons allen toen hij in 2010 met zijn melodieuze, diepzinnige en oosters klinkende beats bij Kapstok aanschoof. In zijn verleden maakte hij dance en house beats, maar is overgestapt naar hiphop. Een beatcreator waar je nog een hoop van zult gaan horen…

Links & Contact
e-mail:

Cri6

Geniaal, Fenomeen, (you really are a) Funny guy. Termen en beschrijvingen komen te kort voor deze man. Uit het niks opgestaan raptalent.

Links & Contact

e-mail:

Dickie Dick

Deze jongeman is druk bezig met rap op meerdere fronten, zo kun je hem vinden als backup van aCtiv en hij is gerelateerd aan INFINITE. Maar ook is hij bezig met diverse soloprojecten. Zijn stijl kun je omschrijven als bescheiden en keurig opgevoed… maar even serieus: hij schaamt zich niet voor zijn geslachtsdeel.


Double

Double a.k.a Duppie (D) zit op het Herman Brood Academie. Hij is op zijn 2de levensjaar gevonden in een kribbetje in de Grift, in het pittoreske plaatsje Veenendaal. Niemand weet wat er verder gebeurd is, daarom heeft Double geen biografie verder.


Elieminatie

Elieminatie is overal en nergens te vinden, creatief wonder, kunstenaar en hij rapt nog ook. De woordentovenaar verliet Veenendaal, maar is altijd aanwezig als je goed oplet.

Links & Contact

e-mail:

Epos

Toen Epos geboren werd is de mal gebroken.Als ex-dakloze is hij een echt wezen van de straat alhoewel hij tegenwoordig in het bos woont. Samen met Opha, Bruuttaal, 11D en Solow vertegenwoordigt hij het fundament van de veense nederhop genaamd HIGHSQUAD.
Waar hij vandaan komt is nooit echt duidelijk geworden, hij zegt zelf hierover: “Ik weet niet wanneer ik geboren ben, ik zal wel een blackout hebben gehad”. Het enige dat we zeker weten is dat hij de groepsoudste is, maar of hij ook de wijste is? De tijd zal het leren.

Links & Contact
Highsquad Soundclick
e-mail:

Faktor Taktloos

Graaf uit de ondergrond, probeert de groep te sturen naar een waardevol platform/netwerk voor rap, beats en dichters. Maakt vanaf 2003 beats en teksten. Heeft liefde voor de wereld en wat mensen tot waardevol maakt. Kritisch, maar hoopvol over de toekomst.


J-Mall

Jamal Nassih, beter bekend als J-MaLL van INFINITE werd geboren op 25-09-’83 te Rhenen. In ’95 kwam hij in aanraking met HIP-HOP en al snel bleek dat hij daar thuis hoorde. Niet veel later begon hij teksten te schrijven en daar bleef het lange tijd bij. Na enkele tijd begon hij de teksten te rappen met als uitkomst een vette track. Toen dat in de smaak bleek te vallen bij kennissen en anderen die van hem hoorde bleef hij dit voortzetten. Tegenwoordig neemt hij op met MJM, Bigg Dick en andere artiesten uit de omgeving. Ook op het podium is hij tegenwoordig niet meer weg te denken.


Madman

Madman is de nickname die hij kreeg toen hij één zo´n keertje een verse spitte. Nu denkt menigeen dat dit ook zijn geboortenaam is. Heeft geen ambitie op het gebied van muziek, hij vindt het simpelweg vet om een beat van spit te voorzien.

Links & Contact

e-mail:

Maularia Fist

Spoken word artist/dichter en kolozaikist. Afkomstig uit Veenendaal.


Opha

Opha, Veenendaalse nederhoplegende, Highsquad groepslid en ongekroonde grootvader. Opha blijft nooit stilzitten en dat bewees hij in 2009 weer met zijn album Opharatief. Hij is momenteel teruggetrokken in zijn ondergrondse basis, druk met een cartoonhero gebaseerd album met tracks die ieder oor gaan verbazen.

Links & Contact
Opha Hyves
Highsquad Soundclick
e-mail:

Sanz

Sanz is 22 jaar en al 10 jaar bezig met muziek. Op zijn 12e begon hij met rappen en op 15 jarige leeftijd besloot hij daarnaast beats te gaan maken. Nadat hij een poosje in de groep “Los Fantasmas” had gezeten, besloot hij alleen verder te gaan. Naast de muziek studeerde hij op verschillende grafische scholen en is hij gaan ontwerpen. In 2007 bundelde hij de krachten met producer/mc Solow onder de naam; “Sanz ‘N Solow”. Samen zijn zij momenteel bezig met hun EP en verschillende producties voor andere artiesten. Daarnaast is Sanz ook druk met zijn eigen solo EP “Keerpunt”, dat snel het daglicht moet gaan zien. Deze CD schrijft, produceert en ontwerpt hij compleet zelf.

Links & Contact
Beckpack Studio
e-mail:

Solow

Solow is een 29 jarige producer/MC, die al sinds 1991 met Hip Hop bezig is. Hij begon met rappen en beatboxen met zijn buurjongen Frank in de Dahliastraat. Later ontdekte hij de kunst van het beat maken. Sinds zijn eerste groep RhymeKartel is hij meer en meer de producersrol gaan opeisen. Ook heeft hij in Highsquad de draaitafels bespeeld als ook in crossover bands als Mad Like Cow e.a..

Hij is nu bezig met het Sanz ‘N Solow project, zijn eigen geheime projecten, ” Liga der extraordinaire lui” en producties voor diverse rappers zowel lokaal (J-Mall, Double, aCtive, Highsquad) als landelijk, en wie weet wel wereldwijd. Daarnaast gaat Solow graag diggen naar platen samen met Sanz maar vaak ook alleen. Muziek is zijn lust en zijn leven, en zal hoogbejaard begraven worden in a B-Boy stance.

Links & Contact
Solow Myspace
Diary of a Beatmaker

e-mail:

5 Reacties to “Artiesten”

  1. Rhenenaar said

    J-Mall and aCtive got some nice tracks!

  2. Mr. J said

    ben al helemaal fan van faktor taktloos en tjibber tjabber!

    die trackz zijn dope!

  3. Mr. J said

    Mr. J a.k.a. Rap Terrorist
    Deze 17 jarige rapper, gaat terug naar de roots, echte nederhop.
    Met z’n maatschappijkritische teksten en z’n entousiastme is hij het gezicht van de resistance!

    hij houd van expirimenteren met andere stijlen zoals, Punk Rock en electro-funk en is het nieuwste gezicht van Kapstok.

    momenteel bezig aan z’n debuutalbum 2012.

    CHECK Z’N SHIT!

  4. SoloW said

    in de 3de persoon ^^ haha

  5. Hey mensen,

    Bij deze Hope in The Void en de drietalige CD upcoming of AN aGe nEw Life
    “Als je succes kunt meten in hoeveel je ervoor opgeeft, heb ik meteen al succes.” “New Life, the eye is a mirror of the soul, the skin is a reflection of the soul and the world is as my mirror”

    Groetjes,
    Shah Ecstatic

Plaats een reactie